Programmabureau Kennisnetwerk Amsterdam

De Participatiepraktijk vormt het programmabureau van Kennisnetwerk Amsterdam en is verantwoordelijk voor de programmering en organisatie van de kennisbijeenkomsten voor de medewerkers van de leden. Ook verzorgen we de communicatie en de website, onderhouden het netwerk en bouwen dit uit, ondersteunen het bestuur en dragen zorg voor de financiën.

Kennisnetwerk Amsterdam is al 25 jaar hét netwerk voor Amsterdamse buurtprofessionals. Het netwerk is voor alle buurtprofessionals, die werken bij onderwijsinstellingen, woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstellingen. Zij zijn dagelijks werkzaam op de werkvloer van de stad. Kennisnetwerk Amsterdam verbindt en inspireert Amsterdamse buurtprofessionals rondom actuele onderwerpen.

Iedere maand is er een stadsgesprek, om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te ontmoeten. De stadsgesprekken zijn gericht op praktische oplossingen en nieuwe coalities rondom de Amsterdamse wijk. Ons doel is om Amsterdamse buurtprofessionals te wapenen met kennis en kunde, zodat zij hun werk in de Amsterdamse buurten nog beter kunnen uitvoeren.Het thema dit jaar is ‘de menselijke maat’. Het doel is om Amsterdamse buurtprofessionals te wapenen met kennis, kunde en een netwerk. Zo kunnen zij hun werk in de Amsterdamse buurten nog beter uitvoeren.

Kennisnetwerk Amsterdam is een stichting en wordt mogelijk gemaakt door onder andere de gemeente Amsterdam, woningcorporaties en welzijns- en onderwijsinstellingen.

Projecten

The Future Talks ABP

The Future Talks ABP

Met het team op locatie De Flesseman van Amsta houden we een afsluitende bijeenkomst om gezamenlijk tot teamafspraken te komen.

Bezoekerservaring Libertum

Bezoekerservaring Libertum

De nieuwe bezoekerservaring van Libertum opent begin 2023 zijn deuren. Het bezoek is interactief en laat leerlingen en gezinnen op een laagdrempelige manier kennis maken met de Tweede Wereldoorlog en de dilemma’s uit die tijd. Tegelijkertijd komen actuele thema's en...

Het gesprek op school

Het gesprek op school

Op woensdag 17 november organiseren we samen met het Spinoza20first een middag waarin alle docenten en ondersteunend personeel onder begeleiding van De ParticipatiePraktijk in gesprek gaan over de vraag welke schoolcultuur zij nastreven.

Inclusieve werkcultuur Amsta

Inclusieve werkcultuur Amsta

Met het team op locatie De Flesseman van Amsta houden we een afsluitende bijeenkomst om gezamenlijk tot teamafspraken te komen.

Eerdere Projecten