Advies

Hoe betrek je de samenleving bij een maatschappelijk onderwerp? Hoe verbind je de leefwereld met de systeemwereld? Hoe zorg je voor verandering in de publieke sector? De ParticipatiePraktijk adviseert tal van maatschappelijke organisaties en overheden over deze kwesties en meer.

Platform Ieder Kind Veilig

In Nederland groeien 120.000 kinderen per jaar in onveiligheid op. Het platform Ieder Kind Veilig stelt zich ten doel om dit aantal te laten dalen. De ParticipatiePraktijk heeft als programmabureau een strategische en uitvoerende rol.

Lees verder

Nederlandse kennis op het wereldtoneel

Hoe kan de Nederlandse kennisindustrie zich het beste presenteren op de grootste industriebeurs ter wereld? De ParticipatiePraktijk ontwikkelde samen met ScienceGuide hier het concept 'Wissenstag' voor.

Lees verder

Stimulering jong bèta talent

Hoe zorgen we voor voldoende enthousiasme onder jongeren om voor technische en exacte opleidingen te kiezen? Onder andere door jonge bèta uitblinkers in het zonnetje te zetten! De ParticipatiePraktijk begeleidde de eerste editie van ScienceMakers.

Lees verder

Positionering verloskundigen

Hoe kunnen verloskundigen zelfstandig hun beroep blijven uitoefenen? De ParticipatiePraktijk adviseerde over een traject om de maatschappelijke houding ten opzichte van zelfstandig gevestigde verloskundigen positief te beïnvloeden.

Lees verder

Doetank Eenzaamheid in Almere

Eenzaamheid is een fenomeen met grote implacaties voor individuen én de samenleving. In opdracht van Avanti Almere heeft de ParticipatiePraktijk een Doetank tegen Eenzaamheid opgericht.

Lees verder